FÄRGA ÄGG

Påsktider! Här hemma har vi färgat ägg på naturlig väg idag. Så enkelt och resultatet blir sååå fint och sätter guldkant på vilket påskbord som helst. Vi använde oss av skal från gul lök, kaffe och grönt té. Hur gör man då? Du kokar äggen precis som vanligt men tillsätter den valda råvaran, tips på andra råvaror är rödbeta, blåbär eller exempelvis rödkål, samt en kapsyl ättika i varje kokning för att få pigmentet att fästa bättre. När äggen har kokat färdigt så kan du ta upp dem på en gång, du får då en ganska svag nyans på ägget annars låter du det ligga i tills du uppnår det resultat du vill ha, äggen kan ligga där i flera timmar om du så vill. Vi valde att ta upp ett ägg i taget för att få lite olika nyanser på äggen. Så, nu är du färdig och kan fira påsk med de finaste äggen.

De brungrå äggen är kaffe, de ljusbruna är skal från gul lök och de cremevita som i verkligheten har en svag nyans av grönt är grönt té.

Photos: Concept By Anna

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *