EN NATT PÅ STEAM HOTEL.

Gårdagen och natten spenderades på nyöppnade Steam Hotel i Västerås. Nyfiken var jag minst sagt efter att hotellet har ”hypats” bland bloggar, på instagram och överallt faktiskt känns det som. Och ja, vad ska jag säga… wow! Helt sjukt faktiskt, vilket hotell! Bara det att hotellet håller till i ett gammalt ångkraftverk med bevarade järnbalkar, betongväggar som på vissa ställen är sönder så teglet kikar fram, gamla plåtdörrar och fönster har bevarats och personalen har kläder som för tankarna tillbaka i tiden för att göra känslan ännu starkare. Att de ens har kunnat renovera och tänkt på allt in i minsta detalj med det slutliga resultatet är för mig en gåta, det måste ha tagit fleeeeeeera flera år.  Vi fick ett jättefint rum med utsikt över Mälaren.

Inte ens taket i vårt rum var lämnat åt slumpen. Rustik, lyxigt och modernt på en och samma gång. Efter att vi lämnat väskorna på rummet, drog vi på oss tofflorna och morgonrock och åkte ner till plan 7 för lite SPA, bubbel och en asiatisk lunch, mums!

Vårrullar och gös. Så fräscht och gott!

Inga problem att hänga på SPA:t i några timmar, bada i 38 graders pool och vila i sköna sängar. Sen var det dags att svida om till kvällen, vi åt på ”The Chamberlin”, en av tre restauranger. Riktigt gott! Vi hängde runt i olika miljöer på hotellet resten av kvällen, lite drinkar många skratt och sen blev det dags för sängen.

Jag gillar skarpt att de inte har snålat in på lampor, massor var de i olika former och storlekar som spred värme och skapade mysig stämning, de gigantiska takkronorna som hängde överallt var så fina tillsammans med alla rustika väggar.

Idag vaknade vi upp till ett regnigt Västerås. Vi åt frukost, packade sedan ihop för att göra ett stopp på IKEA innan hemfärd mot Örebro. tack Steam Hotel för denna gången, vi kommer säkerligen tillbaka.

Photos: Concept By Anna

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *