Blog

FIKON.

Jag liksom boar in mig känns det som, inför hösten om ni förstår. Idag flyttade jag in fikonträdet från verandan eftersom vi inte sitter ute så mycket nu, det är det ju synd att fikonträdet ska stå där ute alldeles själv. Men nu så, precis bredvid soffan. Härligt med lite höjd i rummet. Nu får vi se hur länge det får ha kvar sina blad.

Älskar det här trädet, ju gängligare och glesare desto bättre verkar vara mitt ledord när det kommer till växter. Vi fick några till butiken i våras och det verkar som fler håller med mig för de tog slut i att nafs. Annars så går jag och längtar tills morgondagen då vi lämnar kidsen och hunden hos farmor´n och beger oss hit. Längtar så otroligt mycket! Det ska bli kul och se hur det ser ut. Älskar Ystad Saltsjöbad som ingår i samma koncern så jag har stora förväntningar :)

Nu ska jag ta ut kycklingen ur ugnen och äta middag med familjen sen slänger jag mig under fikonträdet för att kolla in någon ny serie… tips mottages! Fin kväll!

Photos: Concept By Anna

HEMMA IGEN.

Nyss hemkommen från några dagar i Nynäshamn. Alltså känslan att komma hem är nog den bästa känslan. Hämtade vår lille krulltuss hos mormor på vägen hem, han blev alldeles till sig av glädje och vi likaså när vi såg varandra igen. Nu ligger han på sitt favoritställe och pustar ut, söta skrutt!  Slängde upp fönstren på vid gavel för att för frisk luft och tände doftljusfavoriten från ”Tell Me More”, Black Honey för att få lite fräsch doft här hemma efter att huset varit igenbommat några dagar.

Minstingen i familjen tyckte även han att det var skönt att komma hem, ätandes på en av de godaste saker som jag smakat på länge… har ni testat Max lyxshake?? Om inte, gör det! Sjuuuukt god. Nu ska jag slänga mig i soffan för en liten vila innan kvällens grillning.

Photos: Concept By Anna

LITE AV MIN DAG.

Sedvanlig morgonpromenad med Nelson idag, eller kanske inte morgon snarare förmiddag får jag väl erkänna. Måste snart in i rutinerna men en vecka till kör jag sommartider med sena nätter och sena morgnar. Mysigt att fåren var utsläppta i hagen bortanför där vi bor. Som på landet fast nära stan. Härligt!

 

Alltid samma visa varje år när jobbet börjar knacka på dörren, fix hemma med allt vad det innebär och inköp av lite nya växter. Plantering av ”spökväxter”, de heter väl egentligen Crokia om jag inte är helt fel ute, i patinerade lerkrukor. Finaste kombon enligt mig!

När jag vaknade i morse såg jag toppen av vårt stora päronträd genom sovrumsfönstret och upptäckte mängder av päron. Trädet står på en sida som vi inte ser så mycket av när vi är ute i trädgården, därför denna sena upptäckt. Inte helt mogna än, men snart så. Undra om man kan göra något kul med päron. Måste undersöka saken.

 

Photos: Concept By Anna

HUSBYGGE DEL 1

Det här inlägget kan innehålla reklam!

En helt ny kategori på bloggen och en för mig efterlängtad sådan. Vissa av er vet sedan tidigare att vi är på G med att bygga sommarhus. Vi har varit i startgroparna ganska länge men av olika anledningar har det lagts på is, mest pga av att det inte har känts helt hundra av olika anledningar. Tanken har alltid varit att om vi ska bygga från grunden ska det vara exakt så som vi vill ha det.

Nu har vi äntligen funnit den perfekta husleverantören till oss, Intressanta Hus. Från början var tanken lösvirke, men varken jag eller M har tid och ork att driva ett sånt stort projekt. Intressanta hus är i stort sett som vilket annat husföretag som helst gällande helentreprenad och produktionen hos andra kataloghus MEN de bygger ”ovanliga hus till vanliga priser”. De husleverantörer som vi har träffat tidigare har skakat på huvudet och inte förstått oss när vi haft önskemål om det ena än det andra. Men när vi träffade Göran på Intressanta Hus var känslan den motsatta, han förstod precis när vi exempelvis hade önskan om betonggolv, inga foder runt fönstren bara för att nämna några exempel. Att Göran sen har stor kunskap och kommer med egna idéer känns både tryggt och kul. Så nu är vi på G!

 

Vi har ritat huset utifrån ett befintligt hus som Intressanta Hus har byggt och gjort det till vårt egna. Vi kommer inte ha putsade ytterväggar utan liggande träpanel (se i bilden längst upp till höger) som vi kommer måla i järnvitriol eller nått liknande. Betonggolv – check! Och kolla in fönstren, detaljer detaljer och detaljer. Hur fina? Tunna fönsterbågar som gör att det känns nätt och fint. Älskart.

Photos: Intressanta Hus, Unknown

GÅRDAGEN.

Lite bilder från gårdagen. Det blev liksom höst på något sätt igår, regnet vällde ner och det var mörkt nästan hela dagen. Och det gick ju bra, energipåfylld som man är (undra vad jag tänker om detta i vinter). Vi tände ljus, lagade härlig köttgryta som stod och puttrade hela dagen lång och gav huset en sån där härlig doft samtidigt som jag snickrade upp början på en tavelvägg i matrummet. Måleri och fix stod också på schemat, då vi har bytt rum med den minsta i familjen, allt byttes vissa stunder ut mot vila och tédrickande.

Härlig kombo och en lika härligt att jag fick svassa runt i min nya kimono. Lite så var gårdagen.

ARBETSHÖRNAN

Det är lite skönt med mellanlandningar på hemmaplan under semestern. Fixar lite mellan varven och häromdagen hittade jag en kork som låg överbliven i garderoben. Korken säljer vi på jobbet och är så fin som anslagstavla eller ”moodboard” för väggen.

Jag framkallade lite bilder som jag tagit den senaste tiden som kändes fina mot den mörka korken sen fick lite annat smått och gott ta plats och resten lämnade jag tom för kommande inspo till jobb.

Riktigt nöjd blev jag, så nu är arbetsplatsen här hemma färdig fixad och klar inför hösten.

FRISK MAT

Idag ska jag läsa den är boken i solstolen. Tänker att jag ska djupdyka lite snabbt i vad som är bra mat för kroppen, jag har ganska bra koll men jag är ju som de flesta (antar jag), äter nyttigt med jämna mellanrum, men spårar ur ganska ofta också. Och jag är verkligen ingen förespråkare för att gå ”all in”, jag måste få min fika ibland och mitt lördagsgodis och såser med mera så det handlar inte riktigt om det. Det jag däremot vill bli, är mer medveten om vad jag stoppar i mig och det tror jag att den här boken kan hjälpa mig med. Utifrån det kan man välja med eftertanke till maten jag stoppar i mig.

 

Photos: Concept By Anna

KVÄLLSLJUSET

Här åker vi skytteltrafik fram och tillbaka från landet. imorgon jobbar jag sista dagen och sen semester, helt underbart! Går omkring här hemma och pysslar med allt möjligt, hängde upp en stor spegel i matrummet och fångades av det härliga kvällsljuset som fullkomligt flödade in genom fönstren. Jag blev bara tvungen att ta fram kameran en sväng.

Nyplockade blommor (läs ogräs) från trädgården fick hoppa ner i stora glasvasen. Härliga tider!