Blog

NYTT TILL VÄGGEN

Vet ni hur svårt det är att hitta fina saker att sätta på väggarna? Svårt, eller hur! Speciellt svårt blir det när man ska försöka samla ihop till en tavelvägg och ännu svårare när väggen är ganska stor. Det är på en långsida i matrummet som projektet tar vid och jag har egentligen ingenting att sätta där från början. Men nu förstår ni har jag iallafall två fina posters från Papercollective, bl.a denna som heter Close Contact och kommer i från Norm Architects. Så otroligt fin och jag gillar även färgskalan väldigt mycket. Den kommer passa fint och sen gillar jag att det är ett liggande motiv!

Jag beställde en till när jag ändå var igång och valet föll på denna Jellyfish.  Nu är det bara X antal motiv kvar till min tavelvägg men sakta med säkert så!

Photos: Concept By Anna & Papercollective

GRÖT & VÅR

Det här inlägget innehåller reklam för Babyshop. Startar den här morgonen med havregrynsgröt, rivet äpple, havremjölk och kanel. Och några glas vatten. MUMS! Det här är den frukosten som jag står mig absolut allra bäst på! Jag har lovat mig själv att dricka 2,5 liter vatten per dag. Och vet ni, det här med vatten är underskattat. Vilken skillnad! Jag känner mig piggare, mitt sötsug minskar och även hyn känns mycket bättre!

Sen gör ju solen sitt såklart med tanken på pigghet, igår åkte vi till Karslundsskogen, jag, Vilmer och Nelson. Så otroligt skönt, vi köpte glass och Vilmer invigde både vårjacka och vårskor från Babyshop. Jackan av märket Mini Rodini har den finaste färgen och modellen är ju bara så söt. Nelson ville bada, han älskar vatten och var skitig som en liten gris när det väl var dags att åka hem.

Härligt, nu ÄR det vår!!

 

Photos: Concept By Anna

RITA BLOMMOR

Söndag och här sitter jag och putsar på en av mina teckningar som ska komma på print i form av små kort, vilket förhoppningsvis kommer bli en del av mitt nya sortiment i höst (om det går som jag vill). Jag har aldrig arbetat så här tidigare med penna och papper för att sen få det digitalt och i slutänden en färdig trycksak. Det är sååå kul och väldigt utmanande. Men jag gillar utmaningar och förhoppningsvis kommer jag hitta mitt arbetsflöde på samma sätt som jag idag har med fotografering och redigering.

”Hello” omgiven av en skog av blad och blommor, att skicka eller ge en hälsning till någon som man bara vill säga hej till.

FIKONTRÄDET HAR ÅTERUPPSTÅTT

Här kommer ett viktigt meddelande till alla er som tror att era fikonträd eller olivträd är döda bara för att alla blad har rasat av. Oftast är det så att de lever och vi slänger dem i onödan. Ja vissa såklart är ju stendöda…

Men i mitt fall såg fikonträdet ut som sju svåra år med kala grenar. Jag placerade det i det ljusaste fönstret här hemma och började vattna det med växtnäring. Och vips efter ett par veckor såg jag små gröna skott skjuta ut lite varstans och nu, ja ni ser ju själva. Tjohooo på det! Jag lovar att vårda dig ömt och om några veckor ska du få flytta ut.

Photos: Concept By Anna

LONDON CALLING

Sitter och sippar té och kollar i min reseguide för London. Om ca två veckor bär det av till kompisen där borta. Det ska bli så mysigt och även om hon har koll på det mesta i den staden så ska vi se om jag kan leta upp något guldkorn som kan vara värt ett besök.

Ja alltså man skulle ju vilja besöka vartenda ställe i den här reseguiden, men det kommer ju inte att hända. Det har vi nämligen inte tid med, nu står bubbel, babbel och mycket skratt (som det alltid blir) på schemat. Men en sak är säker och det är att jag ska besöka Arket, det är jag väldigt nyfiken på. Annars önskar jag att mest strosa runt, äta god mat och gå på afternoon tea!

Här finner ni reseguiderna (vi har dem även på Jakobssons). Så fina och ett bra tips att ge om man ska ge bort en resa till någon av dessa städer.

Photos: Concept By Anna

PÅSKBAKELSE

Glad Påsk! Kikar in för att visa er vad vi åt till efterrätt idag. En klassiker, men en väldigt god sådan. Rulltårta med spritsad grädde och små gula persikoklyftor, påskigt värre och såååå gott! Receptet hittade jag här. Jag valde att ta lite mindre persikoklyftor istället för en hel halva (kan man säga så??). Nu ska jag sjunka ner i soffan och ha en fortsatt skön påskafton.

Smarrigt va?

Photos: Concept By Anna

FÄRGA ÄGG

Påsktider! Här hemma har vi färgat ägg på naturlig väg idag. Så enkelt och resultatet blir sååå fint och sätter guldkant på vilket påskbord som helst. Vi använde oss av skal från gul lök, kaffe och grönt té. Hur gör man då? Du kokar äggen precis som vanligt men tillsätter den valda råvaran, tips på andra råvaror är rödbeta, blåbär eller exempelvis rödkål, samt en kapsyl ättika i varje kokning för att få pigmentet att fästa bättre. När äggen har kokat färdigt så kan du ta upp dem på en gång, du får då en ganska svag nyans på ägget annars låter du det ligga i tills du uppnår det resultat du vill ha, äggen kan ligga där i flera timmar om du så vill. Vi valde att ta upp ett ägg i taget för att få lite olika nyanser på äggen. Så, nu är du färdig och kan fira påsk med de finaste äggen.

De brungrå äggen är kaffe, de ljusbruna är skal från gul lök och de cremevita som i verkligheten har en svag nyans av grönt är grönt té.

Photos: Concept By Anna

FRUKOST & PODD

Skön start på morgonen, snart lite jobb för att sedan ta påskledigt. Grönt té och yoghurt, det fattas en grapefrukt denna morgon för den var tydligen rutten inuti, blä! Bläddrar i Residence och sitter med Framgångspodden i öronen, har ni lyssnat på den? Så himlans intressanta människor det finns och framförallt inspirerande. Allt från Isabella Löwengrip, idrottsstjärnor, skådespelare, företagare till Kjell Enhager. Apropå Kjell Enhager… avsnitt 115 ”Sveriges främsta föreläsare” och 126 ”Hur du blir den bästa versionen av dig själv” är så intressanta med massor av bra tips för livet i stort och smått. Han är grym!

Nelson ligger på sin favoritplats och väntar på att jag ska käka upp frukosten så vi kan gå ut på promenad. Bäst att skynda!

Photos: Concept By Anna